BİTLİS / HİZAN - Sağınlı Kamran İnan Yatılı Bölge Ortaokulu

Nis

2 Nisan "Dünya Otizm Farkındalık Günü" kapsamında okulumuz Özel Eğitim Öğretmenleri Tansu BOZGÖZ ve Ayhan IŞIK hocalarımızın ortak hazırladıkları programda öğrencilerimize otizmli bireylerin bizlerden farklı olmadıklarını bir kez daha hatırlattılar. Program pano, Otizm ile ilgili bilgilendirici sunum ve son olarak gökyüzüne mavi balon bırakma etkinliğiyle sona erdi.

Mrt

23 Nisan futbol turnuvasında ilçemiz Hizan'ı başından beri en güzel şekilde temsil eden, Beden Eğitimi Öğretmenimiz Erkan BİÇER yönetimindeki okul futbol takımımız finale yükseldi. Maçtan önce Beden Eğitimi Öğretmenimiz Erkan BİÇER ve takımımız moral kahvaltısında bir araya geldiler ve bizlere galibiyet sözü verdiler. Normal süresi 3-3 biten maçta penaltılarla 4-2 kazanan takımımız adını finale yazdırdı. Hem öğretmenlerimiz hem de öğrencilerimizin büyük sevinçle karşıladığı bu sonuçla beraber tüm okul olarak oynanacak final maçında takımımıza sonsuz güveniyor ve başarılar diliyoruz.

Mrt

Okulumuzun yatılı öğrencilerinin, evlerinin rahatlığını bulmaları, sıkılmamaları, sosyalleşmeleri adına yapmış olduğumuz etkinliklerden biri de film gecemiz oldu. Özellikle daha önce izlenmeyen filmlerden seçtiğimiz gecemizde öğrencilerimizin sadece akademik başarılarına değil sosyal kimliklerinin oluşmasına da katkı sağlamaya çalıştık. Öğrencilerimizin memnuniyeti, mutluluğu da gecenin en güzel parçasıydı.

Mrt

Depremin derin yaralar açtığı ülkemizde, çocuklarımızı depremin yıkıntılarından korumak, verdiği hasarı en aza indirebilmek adına Milli Eğitim Bakanlığımız ve İçişleri Bakanlığımızın ortak yürüttüğü Deprem Tatbikatını okulumuzda da gerçekleştirdik. Depremi her an hatırda tutmamız gerektiğini, bu davetsiz misafirle karşılaştığımızda ne yapmamız gerektiğini öğrencilerimizle birlikte yaşamış olduk.

Mrt

23 Nisan futbol turnuvasında okul futbol takımımız Tatvan Berk Sahil Spor Kulübüyle yapmış olduğu müsabakadan 3-2 lik galibiyetle ayrıldı. Bu galibiyetle birlikte bir üst tura çıkmaya hak kazanan takımımızı gönülden tebrik eder, kupa yolunda başarılar dileriz

Şbt

Besin temizliği ve hijyene olduğundan daha fazla ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde okulumuz aşçısı Mehmet ustanın hem öğrenci hem de öğretmen sağlığı adına gösterdiği titizlik ve hassasiyet okulumuzdaki herkes tarafından takdirle karşılandı. Hem yemek yapımında hem de yemek dağıtımı sırasında temizlik ve hijyenden en ufak taviz vermeyen Mehmet ustanın gösterdiği bu hassasiyet için kendisine okulumuz adına teşekkür eder ve bu hassasiyetin ülkemizdeki tüm okullara yaygınlaşmasını temenni ederiz

OKU-YORUM PROJESİ ile amaçlanan
Öğrencilerimizin; okuyan, düşünen, yorumlayan, eleştiren, medeniyetimizin kültürel mirasını değerlendiren, kültürümüzün söz ve yazı varlığını geliştiren, zenginleştiren ve yaygınlaştıran; geleceğin kültür elçileri olmak için çaba harcayan, okumayı bir yaşam biçimi hâline getiren, arkadaşlarıyla kültürel zeminde yeni bağlar kuran bireyler olarak yetişmelerini sağlamak ve onların bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal, edebi ve meslekî gelişimlerine çok yönlü katkıda bulunmak.

Ock

Okulumuz İmam Hatip 8/A sınıfından Halil İbrahim Özdemir öğrencimiz ve Din Kültürü ve Ahlak bilgisi öğretmenimiz Mahmut Duman birlikte, Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlenen genç seyda Kuran-ı kerim yarışmasına katılım sağladık.

Ock

Her yıl 11 Kasım Ağaç Bayramı kabul ediliyor ve "Geleceğe Nefes" olacak fidanlar dikiliyor. Bu sürece katkı sağlamak adına okulumzdaki etkinlikte fidan dikimleri öğrencilerimizin katkıları ile gerçekleştirildi.

Ock

Trafik güvenliği konusunda mevcut farkındalığın arttırılması amacıyla İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde, ortaokul öğrencilerinin trafik konusundaki farkındalığını geliştirmek için Trafik Kültürü ve adabı eğitimi verildi.

Ekm

Okulumuz öğrencilerinin hazırlamış oldukları program sayesinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı okulumuzda da coşkuyla kutlandı.

Ekm

Okulumuzda OKULUM TEMİZ projesi başlıyor. Her gün son sonunda tüm öğrenciler sınıflarından çıktıktan ekte belirtilen özelliklere göre sınıflar puanlandırılacak ve her ayın sonunda en yüksek puanı alan sınıf ödüllendirilecektir.

Ekm

Okulumuz öğrencileri, Özlem Durmuş öğretmenimizin seçmiş olduğu 'Her Çocuk Özeldir' filmini izleyip değerlendirdi.

Ekm

İl milli eğitim müdürümüz sayın Mehmet Emin Korkmaz ile İlçe milli eğitim müdürümüz sayın Cemalettin Güngör okulumuza ziyarette bulundular. Müdürlerimiz sınıflarımızı ziyaret ettikten sonra öğrencilerimiz için yeni eğitim öğretim döneminde nasıl daha fazla faydalı olabiliriz bu konuda dilek ve temmennilerimizi dinlediler.

Müdürlerimize ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederiz.